Den nyere kirke online

FOKUS

Læg mærke til altertavlen. Hvem har malet den og hvem har stået model?

Læg mærke til prædikestolen. Hvad er det for en træplade der er ovenover prædikestolen og hvad bruges den til?

Læg mærke til døbefonden. Fortæl hvad der er særligt ved den

Se filmen om den nyere kirke

GLASMOSAIK 

Glasmosaikker er blevet brugt i mange kirker verden over til at fortælle historier med billeder for kirkegængerne. Ligesom kalkmalerierne kunne fortælle om bibelens historier og om hvad folk skulle frygte og se op til, så kan glasmosaikkerne også tale til os på forskellige måder. 

Nogle af dem er meget figurative, altså de forestiller noget, fx Jesus på korset. Andre er mere abstrakte og vi kan selv være med til at fortælle den historie de bringer os. 

Fordi mosaikkerne er små vinduer, bliver lyset meget vigtigt for, hvordan de opleves. Om dagen kaster lyset farverne ind i kirken forskellige steder alt afhængig af vejret og tidspunkt på dagen. 

Om aftenen lyser mosaikken op udenfor kirken, hvis lyset tændes i kirken og der er mørkt udenfor. 

Hvis du sætter sig i kirken og kigger på en glasmosaik, og lader fantasien få frit løb, kan du opleve kirkens rum på en ny måde.  

Find flere mosaikker 

Gå ind på linket [klik her] og søg efter “mosaik”, og se hvor mange flotte og meget forskellige glasmosaikker, der findes i danske kirker. Vælg en du særligt godt kan lide. Måske kan du printe den ud og/eller forsøge at kopiere den i et flot maleri/tegning: 

OPGAVER 

Hvis du har en printer, kan du printe et eller flere af følgende opgaver: 

Hvis du IKKE har en printer kan du selv finde på en glasmosaik og male den med farveblyanter eller vandfarve eller lave den som en collage, hvor du river forskellige stykker farvet papir ud af aviser og reklamer.

© 2017 All rights reserved.